مشق تدبر

تمرینی برای تدبر روی اندیشه های ناب

مشق تدبر

تمرینی برای تدبر روی اندیشه های ناب

مشق تدبر
طبقه بندی موضوعی

سلام علیکم - بسم الله


دعای استغفار بند29

اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ اسْتَقْلَلْتُهُ أَوِ اسْتَکْثَرْتُهُ أَوِ اسْتَعْظَمْتُهُ أَوِ اسْتَصْغَرْتُهُ أَوْ وَرَّطَنِی جَهْلِی فِیهِ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ.
بار خدایا ! از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که آن را کم شمردم یا زیاد، زیاد شمردم یا کوچک، یا این که نادانیم مرا در ورطه ی آن فروبرد؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان!

لغت:

ورَّطنی (ورط) ورطه به معنای گودالی عمیق در زمین است که خارج شده از آن سخت است و به همین خاطر به هر بلایی که رهایی از آن سخت است «ورطه» می گویند!

شرح:

گناه بزرگ و کوچک و کم و زیاد ندارد! گناه، گناه است! گناه نافرمانی خداوند بزرگ جهان است! عظمت پروردگار آنقدر هست که حتی یک گناه بظاهر کوچک را آنقدر بزرگ کند و ترس را بر جان شخصی که آن را مرتکب شده است بیاندازد که گناهان بعدی نتواند ترس را افزایش دهد!

وقتی تعداد گناهان و یا بزرگتر بودن یک گناه سبب ترس بیشتر می شود یعنی گناهان قبلی نتوانسته است موجب ترس فراگیر در قلب شود! و این به معنای این است که گنهکار شناخت درستی از عظمت خداوند ندارد!

وقتی تعداد و یا عظمت گناه موجب ترس بیشتر می شود، این ترس مشمول مرور زمان می شود و از آن کاسته می گردد و بالطبع گناهان بعدی ترس کمتری را باعث می شوند!

ترسهای اینچنینی ترس از عقوبت در دنیاست! وقتی خداوند مهلت بیشتری دهد و عقوبتها را تأخیر بیاندازد ترس کم رنگ شده و احساس خاطرجمعی به فرد دست می دهد و این همان ایمنی از مکر خداوند است!

«مکر خداوند» نقشه پنهان خداوند است! عقوبت گاهی آشکار است و گاهی مخفی است! عقوبت مخفی همان عقوبت به تأخیر افتاده است! عقوبت مخفی همان نقشه پنهان خداوند و مکر اوست!

این مکر، سبب کاهش ترس و افزایش گناه و در نتیجه شدت یافتم عقوبت می گردد!

ولی اگر فرد ترسش از عقوبت اخروی باشد! و این چنین نشان دهد که به روز قیامت اعتقاد دارد، وقتی عقوبت گناهش را در دنیا نمی بیند از ترسش کاسته نمی شود در نتیجه سراغ ادامه گناه قبلش نمی رود و اگر هم رفت از حجم ترسش کاسته نمی شود!

نظرات  (۲)

دربخشی ازسخنرانیها ومطالب شما به این نکته برخورده ایم که افرادی نظیر شهداازکودکیشان متفاوت بوده اند ازطرفی مابایدهمیشه امیدوارباشیم بهدایت الهی وازظرفی راجع به افراد قضاوت نکنیم ..بخصوص درمورد خودمان مابایدچگونه نسبت به شرایط وزندگیمان به جمع بندی برسیم؟
پاسخ:
سلام علیکم
پاسخ داده شد!
باسلام واحترام...دربرخی شرایط انسان باموضوعاتی در خود ودیگران مواجه میشودکه دارای عجب میشود مثلا درشرایطی احساس میکندکه شرایط وویزگی های بهتری ازسایر افراد اطراف دارد،ایا صرف این احساس عجب وناپسنداست؟ایااگرتوجه کند که این نعمت ازخداست وبدون لطف خداونددارای این نعمت نمیشده دیگر این عجب نیسات ؟ بطورکلی مرزان را بااعتماد بنفس  غیرمذموم وعجب مذموم چگونه میتوان دریافت؟

پاسخ:
سلام علیکم
پاسخ داده شد!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی